Conceptbox | Over ons
15536
page,page-id-15536,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Over ons

ConceptBox bestaat in de basis uit twee samenwerkende vakidioten: Danou van den Broek & Cher van Tol. Ze vullen elkaar aan, dagen elkaar uit en bedenken en bewaken de concepten. Waar nodig omringen ze zich met andere specialisten uit hun grote netwerk van andere gedreven creatieven – zo heeft u als klant geen last van overbodige overhead, maar betaalt u alleen als u geleverd krijgt en waar u om gevraagd heeft. Maak kennis met Danou & Cher!

Cher vult Danou aan met héél veel theoretische kennis. Op de Koninklijke Academie hield ze zich voornamelijk bezig met grafische esthethiek en het vinden van beeldende oplossingen bij communicatieproblemen. Ze weet op een heldere manier en in perfecte balans esthetisch verantwoorde grafische uitingen feilloos neer te zetten – van corporate images tot magazines. Met haar altijd sterke (vaak ook ongevraagde) en ongezouten mening weet zij de vinger op de zere plek te leggen en die simpele vragen te stellen die nodig zijn om iets net iets beter te maken. Naast strategisch nadenken, kan ze ook nog tekenen. En hoe! Zij houdt ervan om met haar vervreemde surreële illustraties buiten het verwachtingspatroon te treden. Dat verwachtingspatroon, daar houdt Cher zich sowieso nooit aan – dat mag wel blijken uit haar eerste baantje na de Academie: Senior Ontwerper in Mongolië (!) waar ze de ontwerpers van Cosmopolitan aanstuurde en en passant even een nieuw corporate image voor het reclame bureau in elkaar knutselde.

Cher van Tol

Art Director

Typisch een schoolvoorbeeld van een jongen uit de praktijk. Geen studiebol, maar een goede luisteraar met een scherp oog en vooral: karakter. Daar heeft-ie het ook op gedaan: al op het Grafisch Lyceum haalde Creatief Directeur Herbert van Hoogdalem hem als stagiare naar Ogilvy & Mather Amsterdam. Danou heeft een immer positieve kijk op zaken: hij ziet in alles kansen en mogelijkheden. Hij houdt ervan om mensen te verrassen met de dingen die hij bedenkt en creëert. Meestal is dat iets waar de opdrachtgever zelf totaal niet aan heeft gedacht, maar wat wél precies de juiste snaar raakt. Omdat hij het van jongs af aan al leuk vond om te creëren (installaties, schilderijen, tekeningen) heeft hij besloten om van datgene waar hij goed in was, ook zijn werk te maken..

Danou van den Broek

Creative Director