Conceptbox | Rabo air
15519
single,single-portfolio_page,postid-15519,ajax_fade,page_not_loaded,,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Rabo air

Categorie
Event marketing
Over dit project

Voor de wet identificatieplicht heeft de Rabobank alle ID bewijzen nodig van haar klanten. Zo ook van haar private bankers (50.000 + op rekening)

Nou is het natuurlijk uber lullig om tegen deze klanten die al jaren hun vermogen onderbrengen bij deze bank te vragen:  -”uhm heeft u een kopietje van uw I.D. voor ons?”- Dit wilden zij dus ook niet doen en de vraag was dan ook: “Hoe kunnen wij deze klanten vragen om hun i.d. bewijs zonder dit te vragen?”  -Hmmm lastig- “Oh ja, en wij hebben reeds een event geplant in de vorm van een musical sweet little charity genaamd. kunnen wij dit niet meteen combineren?”.
Dan gaan we denken. Sweet little charity, nietveel zeggende musical over meisje in New-York, Private bankers houden van gratis, incentive: win een reis voor twee en beleef het verhaal van sweet little charity in New -York. Logisch ook eigenlijk.
Eerst kregen de private bankers een reisbrochure over hun gratis reis naar NY opgestuurd. In deze brochure zat heel 1.0 een antwoordkaart, deze gooide men in een brievenbus naar keuze en kreeg daarna een boarding pass thuisgestuurd.
Op de avond van het event was het Beverwijkse theater waar de musical vertoond werd omgetoverd tot heuse luchthaven compleet met alle signing die daar bij behoord. Met boardingpass en paspoort gereed stond men als gedachteloos in de rij zoals zij regelmatig doen voor vakantie of zakenreis. Aan de balie geholpen door hun eigen account manager verkleed als stewardess die vervolgens aan de lopende band een kopietje vervaardigde op één van de kopieer apparaten die achter hun opgesteld stonden.
Kopie I.D. bewijs gescoord, Private bankers een leuke avond met aan het einde van de avond een verloting van de reis naar New-York voor twee, opkomst meer dan 100%, excuus brieven en goodie bags gestuurd naar de klanten die niet mee mochten doen vanwege een vol theater.